فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 43، خرداد و تیر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید رضی غالبی، غلامحسین حسن شاهی*، سید ابوتراب طباطبایی نایینی، علی اسماعیلی ندیمی، رضا وزیری نژاد، محسن رضاییان، علی شمسی زاده، فاطمه اکرمی مهاجری صفحات 93-102
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه یافتن الگوی تغییرات دو کموکین SDF-1α و IP-10 در نمونه مدل حیوانی متعاقب ایجاد انفارکتوس تجربی به منظور تعمیم نتایج تحقیقاتی به اقدامات بالینی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مداخله ای، 18 قلاده سگ (6 تا 12 ماه) در سه گروه 6 تایی تقسیم شدند. 1: گروه انفارکتوس که پس از توراکوتومی (LAD) “left Anterior Descending Coronary Artery” بسته شده. 2: گروه شم که جراحی مشابه گروه اول به جز بستن LAD انجام شد. 3: گروه کنترل که در شرایط مشابه بدون هیچ اقدامی نگهداری شدند. خونگیری 24 ساعت قبل از عمل، صفر، 2، 24 و 72 ساعت پس از بست ن LAD و 7 و 28 روز بعد از عمل انجام شد و سطح سرمی کموکین ها با روش الایزا بررسی شد.

    یافته ها

    سطح سرمی IP-10 در گروه انفارکتوس در زمان های 2، 24 و 72 ساعت، افزایش معنی داری (05/0 ≥ p) داشت و اوج افزایش در ساعت 2 دیده شد. سطح سرمی SDF-1α در گروه 1 در زمان های 24 و 72 ساعت و روزهای 7 و 28 دچار افزایش معنی داری (05/0 ≥ p) بوده و اوج افزایش در ساعت 72 دیده شد.

    نتیجه گیری

    افزایش IP-10 در ساعات اولیه متعاقب انفارکتوس می تواند باعث جلوگیری از رگزایی زود هنگام گردیده و در مرحله کاهش آن، به تدریج SDF1-α مجال شروع فعالیت های رگزایی می یابد. اهمیت شبیه سازی سکته قلبی در مدل حیوانی، یافتن پاتوفیزیولوژی مولکولی MI به صورت بکر می باشد. اکنون بر مبنای نقاط اوج و الگوی تغییرات یافت شده، این دو کموکین می توانند به عنوان بیومارکری جهت تشخیص، پیش آگهی و روند ترمیم بیماری استفاده شده و با استفاده از آنتی بادی های مهارکننده این دو کموکین در زمان مناسب، روند التهاب را کنترل و از بازسازی نامناسب بافت قلب جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: SDF1، α، IP، 10، انفارکتوس تجربی میوکارد، سگ، کموکین
  • منصور مشرقی، فرزانه ممتازی صفحات 103-114
    زمینه و هدف
    با توجه به کمترین اثرات جانبی گیاهان دارویی و کاربردهای مختلف آنها در زمینه های درمانی، گیاهان مختلفی از جهت خواص ضدباکتریایی مورد بررسی قرار گرفته اند. در این تحقیق تاثیر عصاره الکلی سه گیاه رزماری، علف چای و کاجیره بر مراحل رشد سویه NCTC 1290 E.coli O157 بررسی شده است. این سویه باکتریایی جزء خطرناک ترین میکروارگانیسم های بیماری زای دستگاه گوارش می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی، برگ و سرشاخه های گلدار خشک شده گیاه رزماری، گیاه علف چای و گیاه کاجیره برای تهیه غلظت های مختلف عصاره الکلی گیاهی (2/0، 3/0 و 4/0 گرم در میلی لیتر) مورد استفاده قرار گرفتند. برای بررسی اثرات ضدباکتریایی این عصاره های الکلی از روش چاهک پلیت و اسپکتروفوتومتری استفاده شده است. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آنالیز واریانس (ANOVA) انجام شد.
    یافته ها
    در سه ساعت اولیه در هر سه غلظت (2/0، 3/0 و 4/0 گرم در میلی لیتر) مشاهده شد باکتری اشرشیاکلی O157 در حضور عصاره الکلی گیاه رزماری رشد کمتری نسبت به دو گیاه دیگر داشته است و در این میان کمترین اثر مربوط به عصاره الکلی گیاه علف چای می باشد. از ساعت سوم به بعد، این تغییرات حالت معکوس پیدا می کنند و کاهش رشد باکتری O157 در حضور عصاره الکلی علف چای بیشتر از دیگر عصاره ها می باشد.
    نتیجه گیری
    با مقایسه منحنی های رشد می توان نتیجه گرفت، عصاره گیاه رزماری بیشترین اثرات کاهشی را در روند رشد باکتری O157 داشته است. عصاره های الکلی علف چای و کاجیره اثرات کاهشی قابل ملاحظه ای بر مراحل رشد باکتری O157 نداشته است. بررسی اثرات عصاره های گیاهی بر منحنی رشد باکتری می تواند در خصوص استفاده از این مواد در مبارزه با باکتری های بیماری زا در مراحل مختلف ایجاد بیماری درک مناسبی را ایجاد کند.
    کلیدواژگان: رزماری، علف چای، کاجیره، اشرشیاکلی O157، منحنی رشد باکتری
  • زهره قرشی، مجید کاظمی*، احمدرضا صیادی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی صفحات 115-127
    زمینه و هدف

    تصادفات رانندگی سالانه باعث کشته و زخمی شدن بیش از 50 میلیون نفر می شوند. موتورسیکلت سواران سهم قابل توجهی در بروز حوادث ترافیکی داشته و بیشتر از سایرین در معرض خطر آسیب و مرگ و میر قرار دارند. یکی از روش هایی که می تواند در شناسایی دلایل تصادفات کمک کننده باشد تجربه شخصی افراد است. این تحقیق به منظور دستیابی به دلایل تصادفات موتورسیکلت در شهر رفسنجان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک تحقیق کیفی به روش تحلیل محتوا است. شرکت کنندگان در مطالعه 17 نفر، شامل موتورسواران سطح شهر رفسنجان، موتورسواران بستری در بیمارستان و خانواده آنان، رانندگان اتومبیل با سابقه، افسران نیروی انتظامی و پرستاران بودند. جمع آوری اطلاعات به روش مصاحبه نیمه سازمان یافته و ضبط بر روی نوار کاست بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به شکل همزمان انجام شده و شامل کدگذاری و طبقه بندی بود.

    یافته ها

    در بخش علل تصادفات سه موضوع اصلی، موتورسیکلت به عنوان عامل تفریح، علل فرهنگی - اقتصادی و عوامل محیطی و فنی استخراج گردید. موتورسیکلت به عنوان عامل تفریح شامل استفاده از الکل و مواد مخدر، رقابت طلبی و نمایش بود. علل فرهنگی شامل پای بند نبودن به مقررات، چالش با نیروی انتظامی، فرار از کلاه ایمنی و توانمندی در خرید بود. عوامل محیطی و فنی نیز شامل هوای نامساعد، موتورسیکلت معیوب و حقارت موتورسیکلت می شد.

    نتیجه گیری

    ایجاد و توسعه محل های مناسب برای انجام تفریحات موتورسواری در شهر و همچنین ارتقای فرهنگ جامعه از طریق رسانه های جمعی و مدارس در جهت آگاه سازی خانواده ها و جوانان از علل و نتایج سوانح می تواند گامی در جهت کاهش این سوانح باشد.

    کلیدواژگان: مصدومین، موتور سیکلت، سانحه، مطالعه کیفی
  • علی سالاری شریف، مرتضی ستاری، محمد مرادی، رضا شاهرخ آبادی صفحات 128-136
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس، کوکسی گرم مثبتی است که در شرایط خاص توانایی ایجاد بیماری های مختلف را دارد. این باکتری با ترشح سموم مختلف از جمله انتروتوکسین شرایط تهاجم به میزبان را فراهم می آورد. در میان این سموم، انتروتوکسین A و B بیشترین نقش را در بیماری زایی ایفا می کنند. این تحقیق جهت ردیابی ژن های انتروتوکسین A و B در نمونه های بالینی صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی، از مهر ماه 1386 تا شهریور 1387 انجام شد. تعداد 40 نمونه به صورت جداگانه از هر یک از محل های زخم، خون، گوش، بینی، استفراغ و ادرار بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی کرمان و رفسنجان اخذ گردید و جمعا 240 نمونه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها پس از کشت و تایید آزمون های بیوشیمیایی توسط تکنیک Poly Chain Reactio ارزیابی شدند.
    یافته ها
    از تعداد 240 نمونه مورد مطالعه،50 نمونه (83/20%) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس جدا شد که از این تعداد 37 مورد (74%) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس حاوی هر دو ژن انتروتوکسین A و B بودند، همچنین، 11 مورد (22%) از نمونه های آلوده حاوی ژن انترتوکسین A و 2 مورد (4%) از نمونه بالینی حاوی ژن انتروتوکسین B شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بیماران می توانند منبعی برای انتشار آلودگی در بیمارستان ها باشند خصوصا ناقلینی که این پاتوژن در بینی آنها شناسایی گردیده است. همچنین، شناسایی انتروتوکسین A و B اذعان کننده نقش مهم این توکسین ها در ایجاد عفونت های ثانویه در بیماران می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ژن، انتروتوکسین، PCR
  • امید رضاحسینی، سیدمهدی سیدمیرزایی، احمدرضا صیادی، سعید ستایی مختاری صفحات 137-144
    زمینه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome) IBS یک اختلال گوارشی شایع با پاتوفیزیولوژی نامشخص است که یکی از علل مهم غیبت از کار، مراجعه به پزشکان و کاهش کیفیت زندگی می باشد. در این مطالعه فراوانی این سندرم در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی، در سال 88-1387 بر روی 406 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که به روش نمونه گیری منظم انتخاب شدند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه پژوهش گر ساخته ای بر اساس معیار Rome III بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای و - t test انجام شد.
    یافته ها
    از تعداد 274 پرسش نامه بررسی شده (9/63%) 175 پرسش نامه مربوط به دانشجویان دختر و (1/36 %) 99 پرسش نامه مربوط به دانشجویان پسر بود. میانگین سنی دانشجویان مورد بررسی 32/2±36/ 21 سال محاسبه شد. 16 دانشجو (8/5%) با فاصله اطمینان 95% (8/9%- 8/1%) مبتلا به IBS بودند که شایع ترین علامت در آن ها درد یا ناراحتی شکمی بود که با تغییر در تعداد دفعات اجابت مزاج همراهی داشت (4/12%). شروع درد با تغییر در تعداد دفعات اجابت مزاج در مردان بیشتر از زنان بود (015/0= p). در سنجش توزیع فراوانی متغیرهای دموگرافیک مورد بررسی، از نظر ابتلاء و یا عدم ابتلاء به IBS، تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فراوانی IBS در مطالعه حاضر در مقایسه با کشورهای در حال توسعه کمتر است و به آمار کشورهای توسعه یافته نزدیک تر است. بر اساس نتایج این مطالعه فراوانی IBS بر اساس معیار Rome III با آمارهای پیشین از سایر نقاط ایران (4/18%-2/4%) نزدیک می باشد. انجام مطالعه های گسترده تر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • عیسی محمدی زیدی، هادی مرشدی، بنفشه محمدی زیدی صفحات 145-158
    زمینه و هدف
    کاربران رایانه مستعد ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی هستند. رابطه بین اختلالات اسکلتی عضلانی به ویژه درد پایین کمر و حالت بدنی نشسته در مشاغل، تایید شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثربخشی مداخله آموزشی بر اصلاح حالت های بدنی و متغیرهای روانی - اجتماعی برگرفته از نظریه رفتار برنامه ریزی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 75 کاربر رایانه از دانشگاه علوم پزشکی قزوین که حداقل 20 ساعت در هفته با رایانه کار می کردند، به گروه مداخله و همین تعداد از دانشگاه بین المللی به گروه کنترل تخصیص داده شدند. هر دو گروه در شروع مطالعه، 3 و 6 ماه بعد از مداخله ارزیابی شدند. ابزارهای روش ارزیابی سریع اندام فوقانی، پرسش نامه محقق ساخته و آزمون دانش ارگونومی استفاده گردیدند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از آزمون های مجذور کای، تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری مکرر و کراسکال والیس استفاده شد.
    یافته ها
    گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل نمرات بالاتری را در دانش ارگونومی، نگرش، کنترل رفتاری درک شده، قصد و همچنین رعایت حالت بدنی به عنوان رفتار هدف در پیگیری های 3 و 6 ماه بعد از مداخله بدست آورد (05/0> p). بعد از مداخله، دو گروه از نظر سازه هنجار انتزاعی تفاوت معنی داری نشان ندادند. مداخله نتوانست سطح خطر (Rapid Upper Limp Assessment) را به حوزه پایین و خیلی پایین ارتقاء بدهد و تنها مواجهه با خطر را به سطوح میانی کاهش داد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دادند که مداخله ارگونومی مبتنی بر تئوری ممکن است بتواند حالت های بدنی را بهبود بدهند ولی به تنهایی قادر به کاهش عوامل خطر ارگونومی به سطوح کم مواجهه نیستند. اگر مداخله آموزشی به صورت جزئی از مداخلات چند جانبه که حداقل شامل دو جزء آنالیز و حذف عوامل خطر، کنترل های مهندسی، کنترل های مدیریتی باشد در نظر گرفته شود اقدامات ارگونومی پیشگیرانه موفق تر خواهند بود.
    کلیدواژگان: نظریه رفتار برنامه ریزی شده، مداخله آموزشی، کاربران رایانه، ارگونومی
  • محسن رضاییان صفحات 159-172
    زمینه و هدف
    امروزه، ضرورت بازنگری جدی در برنامه های آموزش پزشکی به سمت پاسخگویی در مقابل نیازهای اجتماع، به شکل بسیار گسترده ای در سرتاسر دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به ضرورت طرح این موضوع در آموزش پزشکی کشور، هدف از نگارش این مقاله، تعیین ابعاد دانشکده های پزشکی پاسخگو در مقابل اجتماع می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مروری حاضر، موتورهای جستجوی پاب مد (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed)، گوگل اسکولار (http://scholar.google.com/) و های وایر (http://highwire.stanford.edu/) با واژگان “school”، “medical”، “accountable”، “socially” مورد جستجو قرار گرفتند. این شیوه جستجو منجر به بازیابی 13 مقاله گردید. همچنین، تلاش شد تا با تغییر در شیوه جستجو و نیز بررسی منابع مورد استفاده در مقالات به دست آمده، مرتبط ترین و به روزترین مقالات علمی مشخص گردند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    شواهد نشان می دهند که دانشکده پزشکی پاسخگو در مقابل اجتماع دانشکده ای است که در آن ضرورت بازنگری در محتوای آموزشی، پژوهشی و خدمت رسانی دانشکده های پزشکی با محوریت اولویت های مربوط به نیازهای سلامت جامعه تحت پوشش و بر اساس اصول و موازین اخلاقی مورد توجه قرار گرفته است. به علاوه، شیوه گزینش استاد و دانشجو و همچنین ارزشیابی دانشکده ها به نحوی صورت می پذیرد تا آرمان پاسخگویی در مقابل اجتماع در مرکز توجه قرار گیرد.
    بحث: پاسخگویی در مقابل نیازهای اجتماع از اولویت های اساسی در بازنگری آموزش پزشکی در اطراف و اکناف جهان است. ضروری است تا این آرمان توسط سایر دانشکده های علوم سلامت نیز مورد تایید و استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اجتماع، پاسخگو، دانشکده، پزشکی
  • یعقوب قره داغی، سیدعلی شبستری اصل صفحات 173-178
    زمینه و هدف
    سندرم لاروهای مهاجر احشائی (visceral larva migrans) سندرمی است که در انسان به هنگام آلودگی با تخم های نوزاد دار کرم هایی نظیر گونه های توکسوکارا که معمولا سگ ها و گربه ها را آلوده می کنند، دیده می شود. با توجه به اهمیت عوامل خطرزا مخصوصا جمعیت سگ ها و گربه ها که در ایجاد لاروهای مهاجر احشائی دخالت دارند، این تحقیق جهت تعیین میزان شیوع تخم گونه های توکسوکارا در پارک های عمومی شهر تبریز انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، از 75 پارک عمومی شهر تبریز از مهر ماه سال 1387 تا مهرماه سال 1388 نمونه گیری انجام شد. نمونه های خاک از 4 قسمت مختلف پارک ها جمع آوری گردیدند. بعد از شناورسازی در آزمایشگاه نمونه ها با میکروسکوپ نوری تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    تخم گونه های توکسوکارا در 28 نمونه از مجموع 300 نمونه اخذ شده یافت شد و میزان آلودگی 3/9% بود. تعداد تخمی که در هر میدان میکروسکوپی دیده شد بین 7-1 عدد متغیر بود.
    نتیجه گیری
    پایین بودن میزان آلودگی به تخم گونه های توکسوکارا در پارک های تبریز در مقایسه با سایر شهرهای جهان ممکن است ناشی از پایین بودن جمعیت سگ ها و همچنین اختلافات فرهنگی شهر تبریز با سایر شهرهای جهان باشد.
    کلیدواژگان: توکسوکارا، لاروهای مهاجر احشائی، پارک های عمومی
  • محمد ملکوتیان، محمود نکویی مقدم، آزاده جنتی، ملیحه پورشعبان مازندرانی صفحات 179-184
    زمینه و هدف
    کودکان در مقابل آلودگی فلزات سنگین خصوصا سرب در زنجیره غذایی خود بسیار حساس و آسیب پذیر می باشند، لذا تجمع مقادیر نسبتا بالای سرب در آن ها نگران کننده است. مطالعه با هدف بررسی میزان سرب در آبنبات، شکلات و آدامس و در صورت لزوم اعلام هشدارهای پیشگیرانه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش مقطعی است که در تابستان سال 1388 انجام گرفت. از کلیه انواع شکلات ها و آدامس های موجود در سطح شهر کرمان به طور سرشماری نمونه برداری انجام شد. از 26 نوع شکلات و آبنبات موجود در شهر کرمان 78 عدد و از 8 مارک آدامس 24 عدد تهیه شد. پس از آماده سازی نمونه ها، میزان سرب آن ها با دستگاه اسپکتروفتومتری جذب اتمی شعله ای (Philips، model: PMQ100-X) اندازه گیری گردید. اطلاعات جمع آوری شده به صورت توصیفی (میانگین و انحراف معیار) گزارش گردیدند.
    یافته ها
    حداقل میزان سرب در نمونه های شکلات و آبنبات 18/3 میکروگرم بر گرم مربوط به چهار نمونه ساخت کشور ایران: دو نمونه شکلات به نام های شیری ملودی و کارولین آیدین و دو نمونه آبنبات به نام های نسکافه آیدین و عسلی اکوان به دست آمد. حداکثر میزان سرب 22/5 میکروگرم بر گرم مربوط به نمونه میوه ای، تحت نام آبنبات گیلاسی آناتا به دست آمد. میانگین میزان سرب موجود در کلیه نمونه های شکلات 318/3 میکروگرم بر گرم بود. حداکثر میزان سرب در نمونه های آدامس 20/27 میکروگرم بر گرم مربوط به نمونه ای تحت نام آدامس ریلکس ترکیه و حداقل آن20/3 میکروگرم بر گرم مربوط به آدامس با طعم موز اریون و آدامس لت اسپوت (کره جنوبی) و آدامس آویژه ساخت ایران بود. میانگین میزان سرب در نمونه های آدامس 576/4 میکروگرم بر گرم به دست آمد.
    نتیجه گیری
    از آن جا که در مجموع میزان سرب در نمونه های آزمایش شده بیش از حد مجاز تعیین شده توسط سازمان FDA (1 میکروگرم در گرم) به دست آمد، لذا توصیه می شود که مراقبت ها و کنترل های بهداشتی بیشتری اعمال شود تا از ورود محصولات با میزان بالای سرب ممانعت به عمل آید. کارخانه های سازنده نیز ملزم به رعایت استانداردها و حدود مجازی شوند که تدوین آن ها در زمره ضروریات بهداشتی است.
    کلیدواژگان: سرب، آبنبات، شکلات، آدامس، کودکان، کرمان
|
  • S.R. Ghalebi, G.H. Hassanshahi, S.A. Tabatabai Naini, A. Esmaeili Nadimi, R. Vazirinejad, M. Rezaeian, A. Shamsizadeh, F. Akrami Mohajeri Pages 93-102
    Background And Objectives

    Since chemokines expression is one of the most inflammatory responses to injury in the myocardium, this project was aimed to find out the pattern of expression of SDF-1 and IP-10 in dog model of experimental ischemia to extend the results of this model to clinical applications.

    Material And Methods

    In this experimental study eighteen male dogs aged (6 - 12 months), were randomized in three groups. 1: infarction, Left Anterior Descending Coronary Artery (LAD) was ligated. 2: sham, received the same surgical procedure, excluding LAD ligation. 3: control, was held intact in the same condition. Blood samples were harvested 24 hours before operation, at the time of ligation, 2, 24 and 72 hours and 7 and 28 days after ligation in all groups and serum level of these chemokines was measured by means of ELISA test.

    Results

    In infarction group the serum level of IP-10 was significantly increased (p ≤ 0.05) at the 2, 24 and 72 hours after MI and reached at peak after 2 hours. In this group, serum level of SDF-1 α at 24 and 72 hours and 7 and 28 days after MI was significantly increased (p ≤ 0.05). The peak of increase was seen in the 72 hours after MI.

    Conclusion

    U pregulation of angiostatic factors, such as IP-10, in the first few hours following injury may inhibit premature angiogenesis. Suppression of IP-10 synthesis during the healing phase may allow formation of the wound neovessels, whereas high plasma levels of SDF-1 α are clinically associated with start of angiogenesis activities..

    Keywords: SDF, 1α, IP, 10, Experimental MI, Dog, Chemokine
  • M. Mashreghi, F. Momtazi Pages 103-114
    Background And Objectives
    Medicinal plants have many therapeutic properties including antimicrobial effects with minimum side effects. The purpose of this study was to investigate the antibacterial effects of alcoholic extracts of three medicinal plants; Rosmarinus officinalis، Hypericum perforatum، and Carthamus tinctorius on the growth curve of E. coli O157. This strain is one of the most dangerous bacteria among gasterointestinal pathogenic micro-organisms.
    Material And Methods
    Leaves and dried flowering branches of rosmary، hypericum and carthamus were used for preparing various concentrations (0. 2، 0. 3 and 0. 4 gr/ml) of alcoholic extracts. The antibacterial effects of these extracts against E. coli O157 were investigated utilizing well assay technique and spectrophotmetery. Statistical analysis was carried out by analysis of variance (ANOVA).
    Results
    At the first three hours of the experiment، alcoholic extraction of rosmary had an inhibitory effect at all three concentrations comparing to the other two extracts. The hypericum extract showed the least effect at this stage. However، after the first stage of treatment، the reverse results were observed so that E. coli O157 had the lowest growth rate at the presence of hypericum extract.
    Conclusion
    Based on the findings of this study، rosmary extract had a stronger antimicrobial effect and the other two extracs did not have substantial antibacterial effect on E. coli O157 although، inhibition zones were previously determined. Further investigations in this regard may shed more light on the field of clinical applications af medicinal plants for treatment of infectious diseases.
    Keywords: Rosmarinus officinalis, Hypericum perforatum, Carthamus tinctorius, E.coli O157, Growth curve
  • Z. Ghorashi, M. Kazemi, A.R. Sayyadi, A. Nikbakht Nasrabadi Pages 115-127
    Background And Objectives

    Road traffic accident is a global problem resulting globally deaths and injuries more than 50 million person a year. this problem is more considerable in countries with low or moderate income. Motorcyclists are responsible for a considerable part of road traffic accidents and are more vulnerable. The high rate of motorcycle accidents in rafsanjan specially cause to a high rate of mortality and mobility every year too. studying on their own experiences of individuals is one approach for determining the reasons of accidents. This qualitative research carried out for achieving the reasons of motorcycle accidents in rafsanjan city.

    Materials And Methods

    this was a qualitative study by content analyze approach. Participants were 17 people consist of motorcycle drivers in streets، injured motorcycle drivers in hospital and their families، old car drivers، traffic wardens and nurses. Data were collected by semi organized interviews and by recording on cosset. Data were analyzed by coding categorizing.

    Results

    we extracted from interviews three major them for accidents reasons: motorcycle as entertainment tool، environmental and technical factors and economical and cultural factors. Motorcycle as entertainment tool consists of minor themes: alcohol and drug abuse، racing and showing. Economical and cultural factors consist of minor themes: not adhere to laws، challenge with police، escaping of helmet and purchasing power. Environmental and technical factors consist of minor themes: ill favored climate، impaired motorcycle and neglecting motorcycles.

    Conclusion

    According to these results for decreasing the motorcycle accidents، it is necessary to do appropriate measures on creation and development suitable locations for motorcyclist entertainments، also on society culture promotion via medias and schools toward informing families and youths of accidents reasons and outcomes

    Keywords: Victims, Motorcycle, Accident, Qualitative Study
  • A. Salari Sharif, M. Sattari, M. Moradi, R. Shahrokhabad Pages 128-136
    Background And Objectives
    Staphylococcus aureus is the positive gram coccus which is able to cause different kinds of infection in certain condition. The function of this bacteria is to provide the conditions for the invasion of it to the host with the secretion of different sorts of toxins such as entrotoxin. A and B entrotoxins have the most infections effect among these toxins. that’s why، this experiment for the has been conducted for the detection of entrotoxin genes A and B in clinical samples.
    Materials And Method
    This cross-sectional and descriptive study، which was conducted from September 2007 to August 2008. Two handred and forty clinical samples from wound، wound، blood، ear، nose، vomited secretions and urine were separation investigated (forty from each sample) and taken from the patients. then after the culture of the samples and conducting confirming biochemical tests، then they were assessed by Poly Chain Reaction technique.
    Results
    After the diagnosis of this bacteria and conducting objective test، from two hundred and forty samples examined throughout this study، fifty ones (20. 83%) were infected by Staphylococcus aureus. Thirty seven cases (74%) of these infected samples were carrying both entrotoxin A and B genes. The frequencies of A and B genes were 11 (22%) and 2 (4%)، respectively.
    Discussion
    This study identified that 20. 83% of the patients were carrying the pathogen as the source of infection. The detection of entrotoxin A and B genes، shows the most important role they have in bringing about superinfection.
    Keywords: Staphylococcus Aureus, Gene, Enterotoxins, PCR
  • O. Rezahosseini, S.M. Seyedmirzaee, A.R. Sayadi, S. Sataei. Mokhtari Pages 137-144
    Background And Objectives
    Irritable bowel syndrome (IBS) is a common gastrointestinal disorder with unknown pathophysiology and a number of detrimental effects including; leave of absence، seeking for medical treatment، and a poor quality of life. We evaluated the frequency of this syndrome among students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2008-2009.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 406 students of Rafsanjan University of Medical Sciences were choosen by systematic sampling method. The collecting data tool was a self-administrated questionnaire which designed according to the RomeIII. Data were then analyzed by X2 test and t-Test.
    Results
    Of 274 completed and returned questionnaires، 175 (63. 9%) belonged to female and 99 (36. 1%) belonged to male with a mean age of 21. 36 ± 2. 3 years (± standard deviation). Sixteen (5. 8%) students had IBS with common symptoms of pain or abdominal discomfort associated with a change in frequency of stool (12. 4%). These symptoms were more significantly frequent in women than in men (p=0. 015). No significant differences were obseved between the other demographic variables and the frequency of IBS.
    Conclusion
    The frequency of IBS was 5. 8% in this study which was comparable to those reported from the other cities of Iran (4. 2%-18. 4%) or of developed countries and it was lower than the results from the developing countries.
    Keywords: Irritable bowel syndrome, Students, Rafsanjan University of Medical Sciences
  • I. Mohammadi Zeidi, H. Morshedi, B. Mohammadi Zeidi Pages 145-158
    Background And Objectives
    Computer users are susceptible to musculoskeletal disorders. The association between musculoskeletal disorders especially low back pain and sitting posture in the occupational setting has been confirmed in available studies. The main aim of this study was to determine the effectiveness of an educational intervention on body posture modification and psychosocial mediating variables based on the Theory of Planned Behavior (TPB).
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study، 75 computer users from Qazvin university of medical sciences who spent at least 20 hours per week at a VDT were selected to receive the ergonomic intervention، and the same number of students from Qazvin international university were assigned to a control group randomly. Both groups were evaluated at the beginning of the study and at a follow-up 3 and 6 months later. The following tools were used; the Rapid upper limp Assessment (RULA) method to assess upper-extremity work-related posture، self administrated questionnaire that evaluated TPB constructs and ergo – knowledge quiz. The tool’s internal consistency reliability، Cronbach alpha reliability coefficient، test–retest reliability، content and face validity were examined. The intervention included two program elements; theory-based brochure، and personalized preventive educational counseling. Data analyzed by χ2، independent t test، repeated measure ANOVA and Kruskal Wallis test.
    Results
    Total tools ’ psychometric value was acceptable. The intervention group had significantly higher scores than controls in ergo-knowledge، attitudes، perceived behavior control، intention، as well as nonneutral posture maintenance as goal behavior (P< 0. 05). At 3 and 6 months follow up، no significant differences were found between the two groups for subjective norms constructs. Intervention failed to improve RULA risk level to low and very low area (1، 2 level) and it only decreased the risk exposure to medium level.
    Conclusions
    Our findings showed that the theory-based ergonomic interventions may improve work-related posture but this effect per se failed to decrease ergonomic risk factors to low level of risk exposure. The results suggest that preventive ergonomic activities would be more successful if educational intervention regarded as a part of multifaceted interventions that include at least two of the following aspects; analysis and elimination of risk factors، engineering and administrative controls.
    Keywords: Theory of planned behavior, Educational intervention, Computer operators, Ergonomy
  • M. Rezaeian Pages 159-172
    Background And Objectives
    Nowadays، the necessity of revising medical education programs towards accountability for societies’ needs are extensively considered. Given the necessity of dealing with this issue in the medical education curriculum of our country، Iran، the aim of the present article was to determine the different dimensions of socially accountable medical schools.
    Materials And Methods
    In this review study، the Pubmed (http: //www. ncbi. nlm. nih. gov/pubmed)، Google scholar (http: //scholar. google. com/) and Highwire (http: //highwire. stanford. edu/) search engines were searched using “socially”، “accountable”، “medical” and “school” as the keywords. This search strategy retrieved 13 articles. Furthermore، it was tried that by altering the search strategy plus searching the reference lists of the retrieved articles، the most relevant and up-to-date articles were determined. Findings and
    Discussion
    Evidences suggest that a social accountable medical school is a school in which educational، research، health and medical care programs are revised based on the relevant priorities of a society including health requirements and ethical guidelines. Moreover، the selection criteria of academic members and students plus appraisal programs of medical schools are done in a way that accountability in front of society is considered at the center of attention.
    Conclusion
    Accountability in front of the societies'' needs is one of the most important priority in revising medical education around the word. It is necessary that this goal is also adopted by other health sciences'' schools.
    Keywords: Socially, Accountable, Medical, School
  • Y. Garedaghi, S.A. Shabestari, Asl Pages 173-178
    Background And Objectives
    The visceral larva migrans (VLM) is a syndrom observed in human infected with helminth eggs such as the Toxocara spp.، that usually infects dogs and cats. Considering the risk factors involved in the occurrence of VLM، particularly important role of these animal populations، this study was conducted to investigate the contamination rate of Toxocara SPP. eggs in the public parks of Tabriz city، Iran. Materials and Metods: In this cross-sectional study، 75 soil samples were collected from total existing public parks in Tabriz city from september 2008 to september 2009. Soil samples were collected from 4 distinct sites in the same area. The flotation material was analyzed under the light microscope.
    Results
    Toxocara SPP. eggs were found in 28 samples of total 300 taken samples from 75 public parks showed a contamination rate of 9. 3%. The number of observed Toxocara eggs in each microscopic field was varied from 1-7.
    Conclusion
    Low rate of contamination with Toxocara SPP. eggs in Tabriz city''s parks might be due to the lower dog population and cultural differences of this city compared to other cities of the world.
    Keywords: Toxocara, Visceral larva migrans, Public Parks
  • M. Malakootian, M. Nekoie Moghdam, A. Jannati, M. Pourshaaban Mazandarany Pages 179-184
    Background And Objectives
    Children are very sensitive against any heavy metal’s pollution in the food chain. Therefore, aggregation of high concentration of lead in their blood leads to anxiety. This study looks at lead levels in candy i chocolates and chewing gums which are subject to substantial consumption by children and to announce precautionary warnings where deemed necessary.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted in summer 2009. Different types of candies, chocolate s and chewing gums in the city of Kerman were chosen as sample s. For this purpose, 26 types of chocolate and candy in Kerman 78 and 24 varieties of the 8 brands of gum were prepared. After preparing the samples, their lead levels by atomic absorption spectrophotometer type flame model PMQ100-X Philips was measured. Descriptive data collected were reported as mean and standard deviation.
    Results
    Results showed that the minimum amount of lead in samples of chocolate and candy was 3.18 µg⁄g that was related to 4 samples of candy and chocolate made in Iran named Melody milk chocolate and Aydin Caroline chocolate, Neschfi Aydin candy and Honey Akvan candy. The maximum concentration of lead was 5.22 µg⁄g that was related to the fruit sample named Anata cherry candy. The average lead in all sample of chocolate was reported at 3.318 µg⁄g. The maximum amount of lead in gum sample was 27.20 µg⁄g that was related to the one Turkish gum named Relax and the least amount of lead (3.20 µg⁄g) was related to the South Korea gumes named Banana Orion and Lotte Spout and also Iranian gum named Avijeh. The average amount of lead in the samples of gum was 4.576 µg⁄g.
    Conclusion
    Since the total amount of lead in samples tested over the limit set by the Food and Drug Adminstration of America FDA (1 μg/g), it is therefore recommended that health care and more control be exercised to prevent the introduction of new products containing high lead concentration. Producers must further be made to comply with set standards and limits.
    Keywords: Lead, Candy, Chocolate, Chewing gum, Children, Kerman